Annons

30 nya båtplatser nästa år

Till nästa sommar kommer Gislövs hamn att ha en ny båtbrygga. Underhållet av den ska finansieras med höjda avgifter.
Trelleborg • Publicerad 11 juni 2011

Efter diverse turer har kommunstyrelsen beslutat att skjuta över 1,3 miljoner till tekniska nämnden för att anlägga en ny båtbrygga. Pengarna ska komplettera de 1,8 miljoner tekniska nämnden redan fått för båtbryggan.

Den nya bryggan för med sig ökade underhållskostnader, något som kommer att finansieras genom att avgifterna för alla båtplatser höjs med 30 procent. En båtplats under två meter blir 200 kronor dyrare om året medan en fyra meter stor båtplats framöver kostar 3 500 kronor per år, en höjning med 800 kronor. Avgiftshöjningen kommer att ge 450 000 kronor mer i intäkter årligen.

Annons

– Vi tycker det är rimligt att båtägarna betalar underhållet av bryggan eftersom allmänheten inte använder den på samma sätt, säger tillförordnade kommundirektören Jonas Rosenkvist, som också pekar på att avgifterna inte höjts sedan 2002.

Den nya båtbryggan skapar 30 nya båtplatser.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons