Annons

30 miljoner plus i kommunkassan

Trelleborgs kommun gjorde förra året ett överskott på 31,5 miljoner kronor. Samtidigt ökade kommunens låneskuld rejält.
Trelleborg • Publicerad 9 februari 2006

Kommunens överskott på 31,5 miljoner kronor ligger i nivå med förväntningarna i budgeten för 2005 och även de finansiella mål som sattes upp för förra året uppfylldes. Målen omfattar bland annat resultatet i den skattefinansierade verksamheten och ökningen av nettokostnaderna.

– Jag tycker att vi kan vara nöjda med det här resultatet, säger Agneta Sjölund, ekonomichef i Trelleborgs kommun.

Annons

Skatteintäkterna blev lägre än budgeterat men kompenserades av ett bättre finansnetto och olika fastighetsförsäljningar.

Kommunen gjorde under 2005 investeringar på sammanlagt 213 miljoner kronor. Av dessa satsades bland annat 60 miljoner kronor i skolbyggnader, 28,6 miljoner på att köpa aktier och anläggningar i hamnen och 23,8 miljoner kronor på projektering av nya bostadsområden.

De stora investeringarna har inneburit att kommunen för första gången fått låna pengar för att klara satsningarna. Låneskulden ökade under året med 113 miljoner kronor och låg vid årsskiftet på sammanlagt 160 miljoner kronor. Det innebär att varje kommuninvånare har en skuld på 4018 kronor.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons