Annons

30-åring i rätten efter knivdrama

Det finns två olika versioner av vad som hände den där majkvällen när en 30-årig högg en 13-åring i ryggen med en kniv. På torsdagen tas målet upp vid Ystads tingsrätt.
Trelleborg • Publicerad 6 juli 2011
Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Enligt 13-åringen och hans vänner som var med vid tillfället var våldet oprovocerat. 30-åringen och hans sambo menar däremot att de, både då och tidigare, känt sig hotade av 13-åringen.

Händelsen utspelade sig när 30-åringen tillsammans med sin sambo parkerade bilen på en parkeringsplats vid Syster Jennys väg. 13-åringen menar att mannen klivit ur bilen och börjat jaga honom med en kniv och huggit honom två gånger i ryggen. Därefter ska mannen ha vänt tillbaka till sin sambo vid bilen. 13-åringen säger sig aldrig ha bråkat med mannen tidigare, men att han vet vem han är och att 13-åringens pappa ska ha något otalt med honom. 30-åringens handlande är särskilt hänsynslöst och skulle kunna ha varit livsfarligt, menar åklagaren.

Annons

Enligt 30-åringen och dennes sambo är historien annorlunda. Paret berättar i förhör att de under minst ett halvårs tid haft problem med 13-åringen och hans bror. Bland annat misstänker paret att det var de som kvällen innan dådet kastade sten på parets köksfönster så att det krossades.

Både 30-åringen och hans sambo berättar att de sett fyra ungdomar, bland annat 13-åringen, i närheten av sin parkeringsplats när de kom körande på tisdagskvällen. För att undvika att provocera dem körde de därför ytterligare en sväng, men när de kom tillbaka var killarna kvar i närheten.

När paret klev ur bilen ska ungdomarna ha gått mot dem, en av dem med någon slags träklubba i handen. 30-åringen berättar att någon kastar klubban på hans axel och att 13-åringen kastar en sten mot honom. Det var då han tog fram arbetskniven ur fickan. Han höjde den för att skrämmas och ett par av killarna sprang iväg, men 13-åringen stannade.

Det slutade med att 30-åringen bakifrån stack 13-åringen två gånger med kniv. Ett våld som var rimligt i situationen, menar 30-åringen. I förhör säger han att paret var direkt hotat av ungdomarna, att 13-åringen var ledaren och att han ville få honom att sluta vara aggressiv. 30-åringen greps och häktades senare.

TA har försökt nå åklagaren utan att lyckas.

Louise Löfgren
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons