28-årig trelleborgare åtalas för 23 olika brott

Elva stölder, olaga hot, misshandel, häleri och narkotikabrott. En 28-årig trelleborgare har på två och ett halvt år samlat på sig 23 olika åtalspunkter.
Trelleborg • Publicerad 5 februari 2007

Redan i november 2002 bröt han sig in i en lägenhet i ett grannhus och stal en stereo, en videobandspelare, verktyg och kläder för 4000 kronor.

Sedan är det ett uppehåll i åtalspunkterna till i augusti 2004 då han bröt sig in i ett företags lokaler på Universitetssjukhuset MAS i Malmö. Där stal han en stationär och en bärbar dator som var värda omkring 10000 kronor. I december samma år var det ett företag på Maskingatan i Trelleborg som fick påhälsning. Även där försvann en dator med skärm.

Dagen efter nyårsdagen 2005 krossade 28-åringen en ruta i Kommunhuset i Burlöv och stal en datorskärm. Ett par dagar senare var det dags igen i Trelleborg. Ett företag på Mellanköpingevägen blev av med en dator. Först ett halvår senare dyker mannen upp igen. Den här gången är det ett misslyckat inbrottsförsök på ett företag på Rosengård i Malmö där en ruta krossades men 28-åringen lyckades inte ta sig in.

En månad senare var han tillbaka i Trelleborg och plockade på sig en bärbar dator från ett företag i Trelleborg där han gjort inbrott. I september 2005 hade han en medhjälpare när de bröt sig in på Trelleborgs AB och stal en datorskärm och en CD-spelare. Några månader senare var det Pilevallsskolan som blev av med två bärbara CD-spelare.

Flera gånger det senaste året har 28-åringen hotat, ofredat och misshandlat en kvinna som bor i ett grannhus. Bland annat kastade han en mugg i ansiktet på henne så att den krossades. Han hotade också att döda henne.

Vid fyra olika tillfällen har han tagits med stulna cyklar. Där blir åtalspunkterna stöld alternativt häleri. Han är också åtalad för att ha stulit en bil ur ett garage i Malmö i juli i fjor.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.