Annons

275 operationer inställda

Klockan åtta på morgonen på lördagen återgår det till det normala, nästan, på Trelleborgs lasarett. Den tillfälliga ortopedakuten har stängt och patienterna hänvisas till Universitetssjukhuset MAS i Malmö igen. Verksamheten återgår till det normala åtminstone till den 20 maj då sjuksköterskorna i Trelleborg går i strejk på nytt.
Trelleborg • Publicerad 9 maj 2008

Från den 21 april, då sjuksköterskorna gick ut i strejk, till på fredagen har 275 operationer ställts in på Trelleborgs lasarett.

- Vi har genomfört enstaka planerade operationer i öppen vård, säger Magnus Heiman, chefsläkare på Trelleborgs lasarett. Hur många undersökningar vi fått ställa in är inte klart men det är troligen tusentals.

På tisdag börjar patienter flytta tillbaka till sina "hemlasarett". Men redan i helgen kommer några infektionspatienter att flyttas eftersom de kräver isolerade rum. Patienter som beräknas bli klara innan nästa strejk bryter ut vårdas klara i Trelleborg. Resten flyttas, huvudsakligen till Malmö.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons