250 lärde sig mer om aktier och fonder på Aktiespararnas dag

Trelleborg • Publicerad 14 mars 2007
Trelleborg kommunalråd Ulf Bingsgård (m) invigde Aktiespararnas stora fond- och aktiedag på Parken. Bild: Claes Nyberg
Trelleborg kommunalråd Ulf Bingsgård (m) invigde Aktiespararnas stora fond- och aktiedag på Parken. Bild: Claes NybergFoto: 

Ungefär 250 nyfikna tog chansen att lära sig mer om aktier och fonder på Aktiespararnas stora Aktie- och fonddag på parken i Trelleborg på onsdagen.

Redan tio minuter i två på eftermiddagen invigde kommunalrådet Ulf Bingsgård (m) arrangemanget som sen fortsatte inpå sena kvällen..

Trelleborgs nya kommunalråd talade om Aktiespararnas dag som ett fantastiskt arrangemang, som en del av jubileumsåret. Han fortsatte med att berättade en del om vad som i övrigt ska hända under det år då Trelleborg firar 750.

Dessutom beskrev han lite av vad den nya politiska ledningen i Trelleborg tänker satsa på under den kommande mandatperioden.

– Det handlar mycket om arbete, att få fler i arbete, både på riksplanet, regionalt och här i kommunen, menade han.

Ulf Bingsgård menade också att den nya situationen, med ett sexpartistyre och med socialdemokraterna och sverigedemokraterna, båda i opposition, troligen ger en mer spännande debatt i kommunen.

Han talade också om att den kommunala verksamheten bör utsättas för konkurrens.

– Det gör att kommunen också måste bli bättre, sade Ulf Bingsgård.

Han talade om högkonjunkturen som råder, men höjde dock ett varningens finger.

– Tyvärr vet vi att det kommer sämre tider. Då gäller det att man är förberedd och det kan man bara bli under de goda åren.

Förutom att lyssna på kommunalrådet fick åhörarna chansen att lyssna till en rad företrädare för fondbolag som presenterade sig och även diskuterade hur fondmarknaden under 2007 kan utveckla sig, vilka risker och möjligheter som finns. Debatten leddes av Sveriges radio-journalisten Henric Borgström.

Senare på kvällen var det en rad börsbolags tur att presentera sig och delta i en paneldebatt om hur börsen kommer att gå under året.

Förutom presentationerna och debatterna fanns det chans för besökarna att i pauserna besöka investerarmässan där en rad företag fanns representerade.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.