Annons

25 miljoner till Trelleborgs lasarett

I år kommer Trelleborgs lasarett att få en ny avdelning för Strokepatienter och kunna nyanställa 35 personer. Men 2010 var personalsituationen så ansträngd att patientsäkerheten var i fara. "Det var besvärligt", säger sjukhuschef Magnus Heiman.
Trelleborg • Publicerad 8 februari 2011

För 2011 har politikerna öppnat plånboken och ger Trelleborgs lasarett 25 miljoner kronor mer att röra sig med, jämfört med 2009. Det kommer att resultera i en ny avdelning för strokepatienter och 30-35 nyanställningar.

– Vi får ett utökat uppdrag. Det är en direkt effekt av att vi arbetade väldigt bra under 2010 och lyckades bli så pass mycket effektivare, säger Magnus Heiman.

Annons

Men han medger att de tuffa besparingar som genomfördes under 2010 påverkade patientsäkerheten negativt.

– De finns alltid olika marginaler för patienternas säkerhet. Men när det var som svåra i början på 2010 var vi nere på de lägsta marginalerna, säger Magnus Heiman.

Anna Thulin
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons