Annons

25 italienska vinproducenter besöker Idala

För femte året i rad arrangerar Idala gård vinmässa. Under helgen får gästerna prova vin och träffa italienska vinproducenter.
Trelleborg • Publicerad 18 maj 2012
Det fanns många viner att prova inne i Idala gårds ombyggda kostall. Fredrik, Gunnar och Marianne Lundqvist hade åkt från Staffanstorp för att besöka vinmässan.
Det fanns många viner att prova inne i Idala gårds ombyggda kostall. Fredrik, Gunnar och Marianne Lundqvist hade åkt från Staffanstorp för att besöka vinmässan.Foto: Claes Nyberg

– Det är så fint här! Med alla leverantörer som är på besök och så många viner att prova, sa Marianne Lundqvist.

Tillsammans med Fredrik Lundqvist och Gunnar Lundqvist körde hon från Staffanstorp under fredagen för att kolla in utbudet på Idala gård. Alla tre har varit vinintresserade i flera år men inte besökt gården förut.

Annons

I det ombyggda kostallet fanns 25 vinhus från Italien representerade. Samtliga samarbetar med Idala gård och har gjort det sedan många år tillbaka. De gäster som önskar köpa ett vin kan beställa det och sedan få det levererat genom ett danskt bolag.

Det är femte året i rad som vinmässan arrangeras på Idala gård. Under helgen pågår vinprovning och italiensk mat serveras.

– Det är helt fullt nu. Fem år är väl vad det tar innan polletten faller ner. Nu är intresset stort, säger Hans Nyman på Idala gård.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons