Annons

25 år på udden firas med favoriter

Från en improviserad föreställning i tält till en show inne i Köpmansmagasinet. Nu firar Piggsvinsteatern sitt 25:e år i Smygehuk med ett potpurri.
Trelleborg • Publicerad 1 juli 2009
Foto: 
Gänget gör entré från norr, med Ulrika Christmar-Stafström i täten.
Gänget gör entré från norr, med Ulrika Christmar-Stafström i täten.Foto: 
Håkan Carlsson tar en svängom med Sanna Stafström i ett av gruppens favoritnummer från åren som har gått.
Håkan Carlsson tar en svängom med Sanna Stafström i ett av gruppens favoritnummer från åren som har gått.Foto: 
Många i publiken kommer tillbaka år efter år.
Många i publiken kommer tillbaka år efter år.Foto: 
Michael Petersson tar ton och sjunger ut.
Michael Petersson tar ton och sjunger ut.Foto: 
Foto: 

SMYGEHUK. Den enda som varit med ända från början är Magnus Christmar. Men när det blir dags att fira jubileet är han inte med.

– Han har missat en föreställning på alla år. Han skulle vara med i år också, men han blev tvungen att åka till Norge och jobba, säger Michael Petersson.

Annons

Istället hoppar Håkan Carlsson in. Övriga medlemmar i årets ensemble är Sanna Stafström, Jonatan Gunnarsson, Kamilla Ek och Ulrika Christmar-Stafström. Igår hade gänget premiär för sina Smygekvällar. Kommande fem onsdagskvällar bjuder de på ett hopplock av allt revysällskapet gjort de senaste 25 åren.

– Det blir väldigt varierat, med både snabba och lugna låtar, berättar Ulrika Christmar-Stafström.

Hennes egen favorit är sången om Karna som köper grisen i säcken. Sist den dök upp på en Smygekväll var 1994.

– Det var långt innan Galenskaparna och After Shave gjorde sin version. Den är så skånsk att vi inte förstår alla ord, säger hon.

Under våren har det blivit många tillbakablickar. De har bland annat tittat på videoinspelningar av nästan alla 24 shower som genomgått en ordentlig utveckling. Från början var det mycket improvisation och nya gästartister varje föreställning. Då höll de till i ett tält utanför magasinet. Efterhand utvecklades konceptet till temakvällar och på 90-talet blev det ett nytt tema varje år. Om de blir kvar på udden i 25 år till är inte säkert.

– Det kan vi inte lova, säger Ulrika Christmar-Stafström.

Olof Broddesson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons