Annons

24 pallar sprit stoppades i tullen

Trelleborgstullen gjorde i torsdags ett beslag bestående av 24 pallar med vin, öl och sprit. Tullkriminalen utreder just nu om alkoholen smugglades eller om tranporten var tillåten.
Trelleborg • Publicerad 20 februari 2009

Fortfarande finns flera frågetecken kring det beslag som gjordes av Trelleborgstullen i torsdags morse.

Enligt vad TA erfar är spriten beställd av flera svenska kunder via nätet och enligt en källa saknade chauffören giltiga handlingar.

Annons

Ärendet har nu hamnat på Tullkriminalens skrivbord. Det ska utredas om den alkoholhaltiga lasten från Tyskland till Sverige var laglig.

– Vi ska se om det hela har gått rätt till, konstaterar Margareta Steer, utredare vid Tullkriminalen, som inte vill säga mer, utan hänvisar till att det pågår en utredning.

Tullen granskar nu om det fanns något ledsagardokument, det intyg chauffören alltid måste ha med för att kunna styrka att varorna ur skattesynpunkt är godkända, vilket gäller både transport av alkohol och tobak mellan EU-länder.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons