Annons

24 nya jobb trots dåliga finanstider

Varseln duggar tätt i Trelleborg. Då går Citygross emot strömmen. Sedan öppningen i november har de dubblerat sin personalstyrka. "Jag har varit på andra orter tidigare och behövt säga upp folk, det här är roligare", säger chefen Patrik Hansson.
Trelleborg • Publicerad 17 december 2008
Ulrik Johansson och Madeleine Bergquist är två av de drygt 20–talet nyanställda som börjat på Citygross. Företagets butikschef Patrik Hansson är glad att de kan satsa i den rådande långkonjunkturen. Bild: Claes Nyberg
Ulrik Johansson och Madeleine Bergquist är två av de drygt 20–talet nyanställda som börjat på Citygross. Företagets butikschef Patrik Hansson är glad att de kan satsa i den rådande långkonjunkturen. Bild: Claes NybergFoto: 

Tillväxten står i stort sett stilla i Trelleborgs näringsliv. Med lågkonjunktur och en osäker framtid väljer många företag att spara ned och trimma sin verksamhet. Patrik Hansson, butikschef för Citygross har då gått åt motsatt håll. Företaget har sedan november månad gått från 20 heltidstjänster till 44. Då de är i stort behov av extra- och deltidspersonal är de 44 heltidstimmarna fördelade på betydligt fler personer.

- En hel del går i skolan och de som har familj vill gärna vara lediga på exempelvis lördagskvällen, säger Patrik Hansson.

Annons

Att butiken inte anställde den nya personalen direkt vid starten beror enligt Patrik Hansson på försiktighet.

- Det har gått bättre än vad vi trott och så ligger man lite lågt i början för man vill inte säga upp folk. Ulrik Johansson och Madeleine Bergquist är två av de nyanställda. De arbetar båda i fiskdisken och ser positivt på de nya arbetstillfällena.

- Jag jobbade tidigare i Malmö men bor i Anderslöv. Jag ville ha närmare att köra vilket gjorde att jag sökte nytt jobb. Körsträckan betyder mycket, säger Madeleine Bergquist som fått en tjänst på 85 procent.

Nu hoppas hon på att få ännu fler kollegor framöver.

- Drömmen är att det går bra så de behöver ha in mer folk.

Nicolinn Nilsson
Nicolinn Nilsson 0410-54527 Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons