Annons

23-åring fick fängelse

Fem månaders fängelse blev domen för en 23-årig trelleborgare som dömts av Trelleborgs tingsrätt för bland annat två fall av misshandel.
Trelleborg • Publicerad 24 november 2003

Det ena fallet inträffade för drygt ett år sedan på Algatan. 23-åringen stötte då ihop med ett par som han trodde talade illa om honom. Ett bråk uppstod och 23-åringen ska ha dragit fram en kniv samtidigt som han slog den mötande mannen. Den andra misshandeln inträffade i slutet av januari i år utanför en pub på Kyrkogatan. 23-åringen blev svartsjuk på en annan man som talade med hans flickvän. Han har erkänt att han slog mannen med knuten näve men enligt domen ska han också ha slagit honom med en glaskrosshammare i huvudet. 23-åringen dömdes även för brott mot knivlagen samt olaga hot och en skadegörelse. Skadegörelsen genomfördes, enligt domen, tillsammans med en annan ung trelleborgare. De ska ha sparkat och bankat på två bilar i samband med ett tumult på Västergatan i mitten av november förra året. Den andre mannen dömdes till en månads fängelse. 23-åringen ska betala skadestånd till de båda misshandelsoffren med 2 400 kronor i det ena fallet och 3 000 kronor i det andra. Dessutom dömdes han att tillsammans med den andre betala 1 000 kronor i ersättning till en av bilägarna.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons