Annons

23-åring fick fängelse efter misshandel

En klapp i stjärten på en tjej var upprinnelsen till ett bråk mellan två 23-åriga män i september förra året. Bråket slutade med att den ene fick sina båda framtänder utsparkade.
Trelleborg • Publicerad 22 maj 2002

På onsdagen dömdes flickans pojkvän till ett års fängelse för misshandel efter att ha gett sig på den som han trodde hade klappat flickvännen i stjärten. Han ska dessutom betala skadestånd till mannen på sammanlagt 56 000 kronor för sveda, värk, kränkning och kostnader för läkare och trasiga kläder. De båda männen gick tillsammans med några andra ungdomar från en fest på Hedvägen då den enes flickvän böjde sig fram för att rätta till sina strumpor. Då passerade den senare misshandlade killen och gjorde en gest samt ett pruttljud mot flickan men rörde henne inte. Samtidigt klappade en annan tjej i sällskapet henne på baken. Men flickvännen trodde att det var killen som gjorde det vilket hon berättade för sin pojkvän. Han blev då mycket upprörd och gick mot killen och bråket startade. Till en början bråkade båda två med varandra men snart övergick det hela till att den nu dömde 23-åringen höll strypgrepp på den andre och senare sparkade honom flera gånger över munnen när han låg på marken. Tingsrätten menade i sin dom att det faktum att den nu dömde sparkade mot den misshandlade när han låg på marken visar på särskild hänsynslöshet och råhet och menade att han gärningen ska bedömas som grov misshandel. Själv menade 23-åringen att han handlat i nödvärn och att han sparkat för att komma loss från den andres grepp om hans fot.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons