21:a inbrottet för Soreya

Två butiker och ett företag har under helgen varit utsatta för inbrott. För Soreya El Molla var det tjugoförsta inbrottet hon råkat ut för i sina butiker.
Trelleborg • Publicerad 16 november 2008
Soreya El Molla har varit med om 21 inbrott under de tio år hon drivit butik i Trelleborg. BILD: TOMAS NYBERG
Soreya El Molla har varit med om 21 inbrott under de tio år hon drivit butik i Trelleborg. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Inbrottet på Trelleborgs frukt på Hantverkaregatan upptäcktes på söndagsmorgonen när det var dags att öppna butiken. Tjuvarna hade krossat ett litet fönster intill entrédörren och tagit sig in i butikslokalen. Väl där tömde de cigaretthyllorna och fick även med sig telefonkort och en större mängd växelpengar.

Soreya El Molla som driver Trelleborgs frukt är luttrad. Hon har varit med om det här åtskilliga gånger tidigare under de tio år hon drivit butik i Trelleborg.

- Det här var tjugoförsta gången vi har inbrott, säger Soreya El Molla.

Polisen var på plats och har försökt säkra vissa spår, till exempel fingeravtryck som tjuvarna eventuellt lämnat efter sig.

Tidigare under söndagsmorgonen upptäcktes ett inbrott på Algatan. Där hade tjuvarna plockat bort en fönsterruta för att ta sig in. Vad de fick med sig är oklart.

Ett företag på Sjöviksområdet har också haft besök av tjuvar. Genom att klippa upp ett staket tog sig gärningsmännen in på området och tömde två fordon på runt 600 liter diesel. Tjuvarna fick även med sig en rotor till en grävmaskin.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.