Annons

21-åring dömd för att ha slagit sambon

Trelleborg • Publicerad 27 juni 2005

Skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.Det blev domen för den i dag 21-årige trelleborgare som under lite mer än tre år har slagit sin sambo vid upprepade tillfällen. Mannen dömdes för grov kvinnofridskränkning samt misshandel av sambon och ska betala 40000 kronor i skadestånd till henne.

Tingsrätten menade att två av misshandelstillfällena låg utanför den period som omfattades av regelbunden misshandel, vilket är ett krav för bedömningen kvinnofridskränkning.

Annons

21-åringen erkände stora delar av kränkningen men hävdade att han i viss utsträckning blivit provocerad av sambon då de grälade. Detta menade tingsrätten inte hade någon betydelse med tanke på att det handlade om ett stort antal tillfällen då han slagit sambon.

Mannen dömdes även för att vid flera tillfällen kört påverkad och för innehav av narkotika. Dessutom dömdes han för att ha stulit bensin i Anderslöv och för att ha kört ett oskattat fordon. Enligt tingsrättens dom lider mannen av ett svårt amfetaminmissbruk och är i behov av vård vilket han själv har insett. Han dömdes därför till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan och ska placeras på ett behandlingshem. Hade fängelse i stället dömts ut hade det motsvarat 10 månader. Den 21-årige mannen anhölls den 24 maj i år och häktades därefter. Eftersom han inte dömdes till fängelse så blev han fri från häktet direkt efter huvudförhandlingen i tingsrätten. Men han ska, enligt rätten, omhändertas till dess att han får en plats på ett särskilt behandlingshem.

0410-545 27

jenny.Isaksson@allehandasyd.se

$LOC_ON$TRELLEBORG$LOC_OFF$Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons