Annons

20-tal nya hus planeras i Beddinge

Byggnadsnämnden i Trelleborg säger ja till att börja arbeta med en ny detaljplan för ett 20-tal nya bostadshus i Beddingestrand.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2004

Det aktuella markområdet ligger i västra delen av Beddingestrand, strax väster om Lilla Beddinge Kyrkväg. Området omfattar ungefär 20 000 kvadratmeter och enligt planerna kan det byggas ett 20-tal villor eller radhus på marken. Det är en representant för markägarna som ansöker om förhandsbesked hos byggnadsnämnden. Området ligger i anslutning till befintlig bebyggelse i Beddingestrand. I norr gränsar området till en markväg och åkermark, i väster mot åkermark och i söder till bebyggelsen. I samband med förhandsförfrågan har byggnadsnämnden kontaktat fastighetsnämnden för att höra om nybyggande kan påverka behovet av skollokaler. Syftet är att klargöra vilka förutsättningar som finns för ett exploateringsavtal för området. Fastighetsnämnden har svarat att skolnämndens uppfattning är att det krävs investeringar i skol- och barnomsorgslokaler, men att man även kan se över hur befintliga lokaler utnyttjas. Byggnadsnämnden tolkar svaret som att det kan finnas behov av nya skollokaler, men att det inte är säkert.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons