Annons

20 ”lärlingar” anställs av kommunen

Ett nytt sätt att få ut människor i arbete ska nu testas av arbetsmarknadsförvaltningen. Utan att ha utbildningsuppdrag ska de nu ordna en form av lärlingsplatser för tjugo unga arbetslösa trelleborgare.
Trelleborg • Publicerad 14 september 2013

- Eftersom vi egentligen inte får bedriva utbildningsverksamhet kallar vi det för rekryteringsplatser, säger Ina Liljeberg (M), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Projektet ska finansieras av pengarna man sparar genom att minska det utbetalade ekonomiska biståndet till arbetslösa, taket blir 500 000 kronor. Utbildningen ska pågå i max två år.

Annons

- Det blir nog i snitt sex månader. Den målgrupp vi vänder oss till vill oftast inte sitta i skolbänken så länge, säger Cecilia Lejon, chef över arbetsmarknadsförvaltningen.

Inom kort börjar upphandlingsprocessen för att forma de tjugo rekryteringsplatserna. Företagen som ligger gränslandet mellan näringsliv och utbildning efterfrågas. Det kan handla om utbildning inom handel eller fastighetsbranschen.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons