Annons

20-årsfest med ballonger på Dala Jär

Hundratals gula ballonger steg till väders på Dala Järs förskola under tisdagsförmiddagen. Dala Jär firar 20 år, och det firas inte bara med ballonger och buffé för de 95 barnen, utan också med ett pepparkaksträd.
Trelleborg • Publicerad 30 april 2002

Förra veckan hade Dala Jär återträff för den första kullen på förskolan. BILD:CLAES NYBERG - Då märkte vi verkligen att det hade hänt mycket på de här 20 åren, berättar föreståndare Britt-Marie Steen-Möller. Vi står ju stilla, naturligtvis, men barnen hade vuxit, kan man säga! "Pepparkaksträdet", som planterats vid skolgården och nu döptes med en dusch av stjärnbestrött vatten, är egentligen en katsura. - När det växer luktar det pepparkakor om trädet, berättar Britt-Marie. Vi tänkte ha som tradition i fortsättningen att hänga pepparkakor i det till Valborg på varje födelsedag. Lite som Pippi Långstrumps läskedrycksträd.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons