Annons

20-åring dömd för skadegörelse av sommarstuga

I mitten av mars i år krossade en 20-årig trelleborgare rutan till en sommarstuga i Beddingestrand. När han slog sönder rutan skadade han handen så att det började blöda. Nu har 20-åringen dömts för stöld och skadegörelse.
Trelleborg • Publicerad 14 september 2011

När ägaren kom till sommarstugan upptäcktes det att någon varit inne och totalt vandaliserat stugan genom att bland annat öppna vattenkranar, täppa igen avlopp, tömma ut grejer och hugga en kniv i väggen. Dessutom saknades ett par cykelglasögon. 20-åringen erkände inbrottet men förnekade att han deltagit i skadegörelsen. Han hävdade i tingsrätten att det var några kompisar som var skyldiga. Vilka dessa var ville han däremot inte säga. Tingsrätten menade däremot att han var skyldig även till skadegörelsen.

20-åringen dömdes till ungdomsvård och ska betala drygt 100 000 kronor i skadestånd till stugägaren och dennes försäkringsbolag.

Maria Sällberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons