Annons

20 000 par barnglasögon från Västra Värlinge till Irak

I dagarna skickas 20 000 glasögonbågar och glas med olika korrektionsstyrkor från företaget Optoteam i Västra Värlinge till Bagdad för att distribueras bland irakiska barn.
Trelleborg • Publicerad 27 maj 2004

Det är FN:s barnfond, Unicef, som valde Optoteam i konkurrens med leverantörer från flera europeiska länder. Glasögonen är avsedda för barn mellan 6 och 15 år. - Detta är naturligtvis en prestigegrej, säger Optoteams VD och ägare Bo Lindgren. Vi blir registrerade även inom andra FN-organ och får erbjudande att delta i fler upphandlingar. Optoteam vann upphandlingen i konkurrens med företag från Danmark, Belgien, Holland och Tyskland. Vid anbudsöppningen, som skedde i Köpenhamn, låg Optoteam nästan högst i pris, men fick ändå uppdraget att leverera glasögonbågarna. Ett danskt företag skulle leverera glasen. Efter en tid drog sig det företaget ur och Optoteam fick även uppdraget för glasen. Optoteam producerar omkring 200 000 glasögonglas om året så Unicef-ordern motsvarar 20 procent av årsproduktionen och är värd 1,5 miljoner svenska kronor.

Christer Hansson christer.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons