Annons

19-åring dömd för att ha kört på flicka

Trelleborg • Publicerad 8 juni 2005

Den 19-årige Vellingebo som i mitten av augusti i år stal en jacka från en elev på Sandeplanskolan och därefter körde på henne med en bil har dömts till en månads fängelse.

Mannen dömdes för stöld och grov vårdslöshet i trafik samt obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Han ska dessutom betala 9000 kronor i skadestånd till flickan som blev påkörd.

Annons

19-åringen har själv berättat att han och en kompis kom till Sandeplanskolan och gick runt på skolområdet. De kom in i ett omklädningsrum och där hängde jackan som han tog och satte på sig. På vägen mot bilen stal han också en mopedhjälm. Flera elever såg hur 19-åringen gick runt i flickans jacka och de började jaga honom. Flickan ställde sig i vägen för att stoppa bilen när den körde i väg men 19-åringen vägrade stanna och körde alltså på henne.

Enligt tingsrätten finns det inga bevis för att han hade för avsikt att skada henne. Han friades därför från misstankarna om grov misshandel. Däremot menade tingsrätten att han gjort sig skyldig till grov vårdslöshet i trafik då han körde på flickan.

19-åringen dömdes samtidigt för rattfylleri och narkotikabrott som inträffade i Malmö i april i år.

Jenny Isaksson

$LOC_ON$Höllviken$LOC_OFF$
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons