Annons

19-åring åtalas för grov vårdslöshet i i trafik

Den 19-årige trelleborgare som den 18 april i år försökte komma undan en polispatrull i centrala Trelleborg och efter 20 minuter krockade med en annan personbil har åtalats misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott.
Trelleborg • Publicerad 19 juni 2002

Åklagaren anser att mannen gjort sig skyldig till grov oaktsamhet och visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv eller egendom. Enligt stämningsansökan har mannen stundtals kört i 100 km/h, kört åt vänster i rondellen på Valldammsgatan och kört vänster om trafikdelare på flera ställen. Vid S:ta Gertruds väg körde mannen upp i en plantering och slutligen krockade han med en personbil på Ripagatan. Mannen var påverkad av narkotika under färden och hade inte heller något giltigt körkort. Han har även åtalats för olovligt innehav av kniv eftersom han hade en kniv i bilen när han stoppades av polisen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons