Annons

178 953 insamlade till Rosa bandet

Ingrid Wall, kommunens informationschef som räknat hem 178 953 kronor till Rosa bandet-insamlingen.
Trelleborg • Publicerad 29 oktober 2010
Foto: 

Är du nöjd med summan? – Absolut. Det är underbart roligt. Vi tyckte att vi tog i när vi satte 100 000 som mål. och jag tror faktiskt att vi kan komma upp i 200 000 till slut. Vi har ännu inte räknat med pengarna från auktionen på Rådhustorget i lördags till exempel.

Vad har varit det bästa med Rosa bandet-insamlingen? – Det primära målet har ju varit att få ihop pengar till forskning, men kampanjen har också visat att kommunen kan jobba tillsammans med handlare, föreningar, kyrkan med flera. Så mycket samarbete har vi aldrig haft tidigare. Det här sättet att jobba kommer att få efterföljare. Sen om det blir en insamling som den här eller något annat får vi se.

Annons

178 953 kronor är 4,20 kronor per trelleborgare. Hur brukar det gå när ni anordnar insamlingar? – Insamlingen till världens barn gav 40 000 kronor tror jag. Att vi samlat in mer nu tror jag beror på att vi varit med ända från början av månaden och gjort en del spektakulära saker, som att hänga upp bh:ar på Algatan och haft rosa vatten i Sjöormen. Ingen har kunnat undgå att märka att det är Rosa bandet-kampanj.

Kampanjen avslutas på lördag, vad händer då? – Då har musikföreningen Riffet femårsfest, och då kommer man att samla in pengar i en rosa jätte-bh.

På torsdagskvällen var det gala i TV3 där man bland annat kunde se bilder från Rådhuset klätt i rosa. Var Trelleborg representerat? – Ja, Anna Ramsby och Cecilia Magnell från handelsklubben var på plats.

Gustav Svensson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons