Annons

170 berörda får chans att yttra sig om mast

Ovanligt många berörda får chansen att yttra sig om ansökan för en 3G-mast i Skateholm. Cirka 170 har fått brev om planerna från byggnadsnämnden.
Trelleborg • Publicerad 17 december 2004

Företaget 3GIS har sökt bygglov för en 48 meter hög mast och två teknikbodar i Skateholm. Byggnadsnämnden har nu skickat ut brev till ungefär 170 berörda som får chansen att yttra sig om företagets planer.

Det är ovanligt många som får yttra sig, eftersom området kring masten är så tätt bebyggt att cirka 170 fastigheter hamnar inom den radie som får chansen att tycka till om planerna.

Annons

Brevet gick ut för bara några dagar sedan och de berörda har till 3 januari nästa år på sig att yttra sig om masten, men redan i går kom det första brevet från en av de berörda.

Det handlar om en pensionsstiftelse som äger en fastighet i närheten av masten och som säger nej till bygglovet.

"Vi anser det inte lämpligt att anlägga en 3G-antenn så pass nära ett tättbebyggt område" skriver stiftelsen i sitt yttrande.

Ytterligare ett argument mot masten är, enligt stiftelsen, att området kring masten är under intensiv uppbyggnad.

"Tittar man sen på hälsoriskerna så är placeringen än värre" skriver stiftelsen i sitt brev.

3G-masten i Skateholm är en av de master som väckt protester från omkringboende. Härom dagen fattade byggnadsnämnden i Trelleborg beslut om att säga nej till ansökan om en mast i Västra Virestad, efter att så gott som alla i byn protesterat mot planerna. Nämnden menade att det borde gå att hitta en bättre placering av masten.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons