Annons

17-åring dömd för misshandel under ishockeymatch

En 17-åring har dömts för misshandel sedan ett bråk under en ishockeymatch i Söderslättshallen urartade. Enligt tingsrätten har 17-åringen ”klart överstigit gränsen för vad som kan anses tillåtet enligt ishockeyns regelverk”.
Trelleborg • Publicerad 20 maj 2019 • Uppdaterad 21 maj 2019
Söderslättshallen.
Söderslättshallen.Foto: Andreas Westergren

Det var i november förra året som 17-åringen och en spelare motståndarlaget började bråka. Enligt vittnesmål ska det ha varit motståndaren som satte igång bråket men 17-åringen ska, även sedan motståndaren låg ner på knä, ha delat ut så kraftiga knytnävsslag, utan handske, mot ansiktet och huvudet att blodvite uppstod.

17-åringen själv har nekat till brott och menar att han agerade i nödvärn alternativt inom det normalt tillåtna när det gäller ishockey.

Annons

Men enligt vittnesmål från bland annat huvuddomaren fortsatte han slå sin motståndare även sedan denne fallit på knä och var försvarslös. Ett läkarutlåtande om motståndarens skador ger, enligt tingsrättsdomen, också stöd för att det varit fråga om flera kraftiga slag mot ansiktet.

Motståndaren fick bland annat näsblod, ont i näsan och så svullen läpp att han fick svårt att äta och prata.

17-åringen döms till 35 timmars samhällstjänst. Han ska dessutom, solidariskt med sina båda föräldrar, betala skadestånd till den misshandlade motståndaren med 8 800 kronor, varav 7 000 för kränkning och 1 800 kronor för sveda och värk.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons