Annons

1695 namn för Anderslövsbad

Namninsamlingen med krav på ett bad i Anderslöv lämnades till fritidsnämnden på torsdagen.
Trelleborg • Publicerad 9 september 2010
Mats Svensson (KD) får ta emot 1695 namn med krav på ett bad i Anderslöv från Lennart Olsson och Lennart Kristensson.
Mats Svensson (KD) får ta emot 1695 namn med krav på ett bad i Anderslöv från Lennart Olsson och Lennart Kristensson.Foto: 

1695 namn med krav på ett bad i Anderslöv. Det lämnade Lennart Olsson, Kulturgruppen Anderslöv, och Lennart Kristensson, Gärdslövs byalag, över till Mats Svensson (KD), ordförande i fritidsnämnden, på torsdagen.

– Vi vill ha igång arbetet med ett bad. Om det finns planer på ett bad så kan vi börja ragga sponsorer, menade de båda när de lämnade över namnlistorna till Mats Svensson. Helst vill vi se ett inomhusbad, men om diskussionerna mynnar ut i att det är ekonomiskt omöjligt så får vi ta tag i det då.

Annons

– Enligt de papper jag har tillgång till så handlar donationen helt klart om ett utomhusbad. Men jag är för en öppen diskussion, säger Mats Svensson.

Det är Trelleborgs byaråd, en paraplyorganisation för byalag och kulturföreningar i kommunen, som organiserat namninsamlingen. Undertecknarnas krav är att kommunen gör verklighet av donationen till en badanläggning i Anderslöv. Donationen fick kommunen för 30 år sedan av dåvarande Anderslöv-Grönbys barnkoloni. I dagsläget handlar det om cirka 6,5 miljoner kronor.

Namnen har samlats in i Anderslöv och de östra delarna av Trelleborgs kommun.

INTERNAL INTERNAL
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons