Annons

16-åringen hotade polis med tillhygge

Ett varningsskott i centrala Trelleborg tillhör inte vanligheterna. Men natten mellan lördag och söndag hände det utanför Magasinet. En polis sköt i luften.
Trelleborg • Publicerad 2 november 2005

Strax före klockan 3 när Magasinet skulle stänga utbröt ett stort bråk inne i lokalerna. Vakterna började föra ut gäster men bråken fortsatte utomhus. En polispatrull finns på plats eftersom det alltsomoftast är stökigt när Magasinet stänger. För några veckor sedan kördes en bil rakt in i folkmassan i samband med ett bråk.

– Det är samma gäng som förra gången som är igång, säger Kenth Persson utredare i polisområde södra Skåne. Alla är kända av polisen och är ett ständigt orosmoment.

Annons

En av de bråkande, 16 år gammal, hade något under jackan som en av poliserna uppfattade som ett större tillhygge. Polisen uppmanade honom att släppa tillhygget, även sedan 16-åringen ställt sig som om han skulle använda vad som visade sig vara ett baseballträ.

Polisen sköt då ett varningsskott eftersom 16-åringen bara befann sig ett par meter bort.

– Det verkar som de skiter i vilket, säger Kenth Persson. De verkar inte rädda för något.

Han ska nu hålla nya förhör med de fyra poliser som var på platsen. Åklagare beslutar sedan om ärendet ska gå vidare. Nya förhör kommer också att hållas med 16-åringen innan åklagare beslutar om eventuellt åtal.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons