Annons

16-åring åtalas för laserattack

16-åringen riktade den gröna laserstrålen mot polismännen som fick skador på ögonen. Nu åtalas han för tre fall av våld mot tjänsteman.
Trelleborg • Publicerad 28 oktober 2010

Det var kvällen innan luciadagen förra året som två polismän besköts med den gröna laserstrålen när de närmade sig en fest på Hedvägen. Kort därefter besköts ytterligare tre polismän på Verkstadsgatan med samma typ av laserstråle. Först greps och förhördes fyra personer.

Enligt åtalet ådrog sig tre av polismännen smärta, ömhet, irritation och rodnad i ögonen. Attackerna mot dem rubriceras som våld mot tjänsteman alternativt misshandel. Två av polismännen uppger sig inte ha fått några skador, men åklagaren anser att 16-åringen haft uppsåt att skada, och därför åtalas han även för två fall av försök till våld mot tjänsteman, alternativt försök till misshandel.

16-åringen och en jämnårig kamrat åtalas också för brott mot strålskyddslagen, eftersom man måste ha tillstånd att bära den typen av laserpekare.

Caroline Ferngren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons