Annons

15-åring pekar ut gäng för Tornhusetbrand

Den 15-åring från Vellinge som erkänt att han varit med och anlagt branden på Kattebäckskolan i Trelleborg hade kontakt med ungdomar som frågade honom om han ville elda vid Sundsgymnasiet. Dagen efter var skolan nedbränd. Det säger pojken i förhör.
Trelleborg • Publicerad 26 november 2009
Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG/VELLINGE. Den 16 oktober 2007 ödelade en stor brand Tornhuset där Sundsgymnasiet, vårdcentralen och folktandvården låg. Enligt polisen var branden anlagd, men utredningen lades ner i januari 2008 då ingen person kunnat knytas till branden. Men i förhör efter branden på Kattebäckskolan i september i år säger den nu åtalade 15-åringen att han hade kontakt med de som anlade branden i Tornhuset.

Efter att han spelat fotboll med ett gäng på sex personer kom de på att de skulle bränna ner skolan. "De hade dunkar med tändvätska med sig och när han såg det stack han iväg", står det i en sammanfattning av förhöret. Pojken vet inte om de verkligen anlade branden, "men de sa att de skulle göra det och sen brann skolan".

Annons

I förhöret namnger han en av ungdomarna med förnamn, en pojke som ska ha bott i Malmö. Och polisen i Trelleborg har följt upp pojkens uppgifter.

– Det finns inga uppgifter som är tillförlitliga. Utredaren som höll i branden i Sundsgymnasiet har gjort vissa utredningsåtgärder. Det lät förhoppningsfullt i de initiala förhören, men det har inte gått att få fram någonting, säger förundersökningsledaren Ann-Christine Sjöbeck.

Lucas Dietrichson
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons