Annons

15-åring dömd för misshandel och olaga hot

En 15-årig trelleborgare har dömts till dagsböter för misshandel, försök till misshandel och olaga hot. Han ska dessutom betala 20 500 kronor i skadestånd till de fyra som utsatts för hot och misshandel.
Trelleborg • Publicerad 2 maj 2002

Själv har 15-åringen i förhör uppgett att det hela handlade om ett rollspel som han och en kompis spelade. Han skulle spela den onde medan. Hoten och misshandeln ägde rum på och omkring Övre Station i oktober förra året där 15-åringen stötte ihop med först en kille som han hotade att skära halsen av och sedan tilldelade ett slag med öppen hand i ansiktet. Lite senare träffades de båda igen och då slog 15-åringen honom ytterligare en gång och försökte även att skalla honom men han lyckades undkomma och sprang från platsen. Samma dag träffade han två tjejer vid biblioteket. Han fattade tag i ansiktet på den ena och sade till henne att hon skulle dö och att han kunde göra vad han ville med henne. Hon och hennes kompis såg lite senare hur 15-åringen jagade den kille han tidigare slagit och ringde därför polisen. När 15-åringen fick reda på det gick han mot den som ringt till polisen med en krossad flaska i handen. Ytterligare en person har uppgett att han blivit jagad av 15-åringen med en krossad flaska vid Övre Station samma dag. Samtliga inblandade har vid förhör uppgett att de tyckte att 15-åring uppträdde som om han var påverkad av alkohol men enligt honom själv var också det en del i rollspelet. Han har erkänt att han slog en kille med öppen hand i ansiktet men förnekat att han hotat någon.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons