Annons

148 barn köar till dagisplats

Just nu står 148 barn i kö för en plats på en kommunal förskola. 94 av dem har uppgett en förskola i centrum som förstahandsval och 54 vill gå utanför tätorten. Barnen som står i kö just nu har anmält startdatum fram till och med april.
Trelleborg • Publicerad 8 oktober 2014
Yagmur Yagci och Noomie Olsson har fått förskoleplats, de går på 1 till 3-årsavdelningen på Amico som du kan läsa ett reportage om i onsdagens pappers- och e-tidning.
Yagmur Yagci och Noomie Olsson har fått förskoleplats, de går på 1 till 3-årsavdelningen på Amico som du kan läsa ett reportage om i onsdagens pappers- och e-tidning.Foto: 

– Det är nulägesbilden, man ska vara medveten om att den kan ändras dagligen, säger Barbro Ekerlund, utvecklingssamordnare på bildningsförvaltningen.

Enligt henne finns det just nu lediga platser östra delarna av centrum, Anderslöv, Skegrie, Klagstorp och Smygehamn. Däremot är det hårdare tryck mitt i stan, i västra delarna av centrum och i Alstad.

Annons

– Vi räknar med att kunna erbjuda alla i kön en plats när de önskar. Det är däremot inte säkert att det blir på deras förstahandsval, säger Barbro Ekerlund.

Föräldrar ska ställa sina barn i kö senast fyra månader innan behovet av barnomsorg uppstår.

När det gäller personaltäthet i förskolan har antalet barn per årsarbetare ökat något under 2014 års första halvår jämfört med under 2013. Det visar statistik som bildningsförvaltningen tagit fram.

Enligt siffrorna var snittet, för både kommunala och fristående förskolor i kommunen, under första halvåret i år 5,75 barn per årsarbetare. Det kan jämföras med 5,6 under 2013.

Statistiken visar också att de fristående förskolorna, både de som drivs som privata bolag och de som är föräldrakooperativ, har en något bättre siffra än de kommunala verksamheterna. Där går det 5,59 barn per årsarbetare jämfört med 5,76 i de kommunala förskolorna.

LÄS MER:

I onsdagens pappers- och e-tidning kan du läsa ett reportage från Trelleborgs nyaste förskola Amigo, som fått arbetsro efter en turbulent start. E-tidningen hittar du här: http://eta.trelleborgsallehanda.se

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons