14 års fängelse fastställt av HD

Trelleborg • Publicerad 29 mars 2007

Högsta domstolen nekade prövningstillstånd till den 51-årige trelleborgare som dömts till 14 års fängelse för grov narkotikasmuggling, försök till grov narkotikasmuggling, grovt narkotikabrott, och grovt vapenbrott. Det innebär att han ska avtjäna det straff han fick redan i tingsrätten.

51-åringen fälldes för att ha smugglat in omkring tio kilo kokain från Costa Rica. Narkotikan skickades i paket om cirka fem kilo via post. Härvan började nystas upp när den tyska tullen beslagtog ett paket i Frankfurt i november 2005.

Innehållet byttes ut och skickades vidare medan tullen spanade på vem som skulle hämta ut det i Höllviken. 51-åringen lyckades fly från sin övervakning och försvann till Thailand. Sedan dök han upp i Turkiet där han greps. Efter närmare sex månader i turkiskt häkte utlämnades han till Sverige.

Med hjälp av spårade postavier ansåg sig spanarna veta att 51-åringen troligen ligga bakom import av så mycket som 100 kilo kokain till Sverige.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.