Annons

14-åring viker tungan trippel

Märkliga "trippeltungor" sträcks just nu ut på alla möjliga håll i landet. Förvånansvärt många har den annorlunda talangen att kunna vika sin tunga i trippla veck - som exempelvis 14-årige Joppe Nilsson i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 13 juni 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG I kvällstidningarna berättades i veckan om en taiwanesisk kvinna som hade den ovanliga "gummitungan", och strax hörde flera svenskar av sig och berättade att de hade samma unika, och ganska underliga begåvning. Hittills har ett tiotal klivit fram. Vi råkar veta att minst två trelleborgare har gåvan, och en av dem är unge Joppe Nilsson på Petersborgsvägen. Joppe, som precis gått ut sjuan på Vannhögsskolan, upptäckte sin annorlunda talang så sent som för något år sedan, när han satt och lekte med tungan. - Det såg lite konstigt och roligt ut, berättar han. Tungan liknar lite grann en blomma. Men jag tänkte inte så mycket på det. Först när han visade det för en kompis fick han den där wow-reaktionen som han senare kom att bli rätt förtjust i. - De flesta säger "gör det igen!", berättar Joppe. Roligast är när de blir förvånade, och säger "Wow!". - Det är väl ett kul partytrick, som är kul att kunna! Hur gör han då? Ja, det vet han inte riktigt. Joppe bara kan det, och det är inte svårt, gör inte ont och är bara den naturligaste sak i världen. I sommar ska Joppe Nilsson ägna sig åt sina fritidsintressen, framför allt innebandy och fotboll. Han och lagkamraterna i IFK Trelleborg ska bland annat spela Kalmar Cup. Men ingen han känner kan göra samma konster med tungan: - Det sitter väl i generna, funderar Joppe Nilsson, som dock inte känner till någon i släkten heller som kan vika tungan trippel. - Usch, jag tycker det ser äckligt ut! utbrister mamma Christina. Elvaåriga lillasystern Julia, däremot, är lite avundsjuk: - Ja, det är jag. Jag har tränat mycket på att göra det själv - men det går inte!

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons