Annons

13-åring ställer Egil mot väggen i badhusfråga

"Jag är en tjej på 13 år som undrar varför vi i Anderslöv inte har fått något badhus än." Så skriver en flicka från Anderslöv i ett brev till kommunalrådet Egil Ahl, som börjar "Hej Egil!".
Trelleborg • Publicerad 18 juli 2006

Flickan fortsätter sitt brev med att berätta att enligt vad hon har förstått så finns det redan en del pengar sparade till det.

"Så jag bara undrar vad problemet i det hela är" fortsätter hon.

Annons

Hon påpekar också att det skulle underlätta skolundervisningen i Anderslöv om badhuset byggdes.

"Om vi slapp åka till Trelleborg och simma" skriver hon i sitt brev till kommunalrådet.

I fjor påbörjades planarbetet för en utbyggnad, men efter kritik drogs förslaget om att bygga ut med nya småhus i samband med badhusbygget tillbaka. Sedan dess har det inte hänt något med planerna på badhuset.

Det planerade nya badhuset ska delvis finansieras av försäljningen av den tomt i Beddingestrand som kommunen fick av dåvarande Anderslöv-Grönbys barnkoloniförening på villkor att pengarna användes till ett nytt bad i Anderslöv. Försäljningen inbringade drygt 6,3 miljoner kronor.

Dessutom finns en del medel på en bankbok från föreningen som också öronmärkts för det nya badet.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons