Annons

13-åring misstänkt för mobilstöld

En 13-åring hemmahörande i Trelleborg togs av polisen under natten till lördagen misstänkt för att ha stulit mobiltelefoner från två personer vid en busshållplats i Höllviken. Tidigare på kvällen blev flera personer bestulna på sina mobiler nära Övre station i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 3 februari 2014

Två män stod och väntade på bussen vid Höllvikstrand på fredagskvällen när en kille kom fram till dem och bad om hjälp. Enligt polisanmälan ska killen sedan ha varit närgången mot först den ene som då upptäckte att killen hade hans mobiltelefon i bakfickan. Han konfronterade honom och tog tillbaka sin telefon. Därefter ska killen ha gett sig på den andre och stulit hans mobiltelefon. När även denne konfronterade honom gav han sig i väg. Händelsen inträffade vid 23-tiden. Drygt en timme senare greps en 13-åring av polisen. Enligt polisen hade han den stulna mobiltelefonen med sig.

Under transporten i polisbilen ska 13-åringen ha börjat bete sig aggressivt och bland annat bitit en polisman i armen.

Annons

Tidigare samma kväll ska flera personer ha blivit bestulna på sina mobiltelefoner i närheten av Övre station i Trelleborg. Bland annat ska en man ha blivit av med sin telefon efter att en ung kille kommit fram till honom och hans kvinnliga sällskap. Killen ska ha slagit kvinnan och därefter plockat till sig mobiltelefonen från mannen. Den händelsen uppges ha inträffat vid 21.30.

En kvart senare ska ytterligare en person, som var ute och gick i centrala Trelleborg, ha blivit bestulen på sin mobiltelefon efter att en person kom fram till honom och tog tag i hans hand. Även i detta fall beskrivs gärningsmannen som en ung kille.

Det är oklart om stölderna i Trelleborg har något samband med händelsen i Höllviken.

Maria Sällberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons