Annons

114 fastighetsägare drabbade i sommar

Bilden att Trelleborgs kommun står handfallen och passiv inför översvämningarna stämmer inte. Det säger både gatukontoret och VA-avdelningen.
Trelleborg • Publicerad 2 oktober 2006

– Vi har kontrollerat alla brunnar och det är inget fel på dem. Däremot kan galler täppas igen med löv, men det är ett problem vi får leva med. Hur mycket vi än sopar får vi inte bort allt, säger gatuchefen Staffan Ståhl.

Anledningen till att problemen är extra stora på Hedvägen och Nygatan är att det på dessa ställen finns magasin i närheten som tar emot regnvatten. Dessa fylldes och svämmade över igen i lördags.

Annons

I lördags regnade det cirka 40 millimeter under en dryg halvtimme och under måndagen anmälde ett 30-tal fastighetsägare att de haft översvämningar till kommunen.

Kommunens VA-chef Lars Thysell anser att det finns en beredskap för översvämningar.

– Vi har alltid en beredskap med en arbetsledning som har olika yrkesgrupper till sitt förfogande. Dessutom kan vi samordna oss med räddningstjänsten och det har vi gjort vid dessa tillfällen, säger han.

Förutom räddningstjänsten och en arbetsledning hade kommunen en rörläggare och en chaufför i tjänst i samband med översvämningen.

Sammanlagt har 114 fastighetsägare anmält översvämningar i sommar. Kommunen granskar för närvarande avloppen i dessa fastigheter.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons