Annons

100-tal hedrade förintelsens offer

Ett 100-tal trelleborgare samlades i S:t Nicolai på söndagen för att hedra minnet av förintelsens offer och även den nyligen mördade kurdiska kvinnan Fadime Sahindal.
Trelleborg • Publicerad 27 januari 2002
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

Programmet i kyrkan präglades av finstämd musik och en viss sorgsenhet, men även av kraft och glöd. Kyrkoherde Gustaf Centervall talade om att det gäller att aldrig glömma. - Vi hedrar minnet av Förintelsens offer, för deras egen skull, som individer, för deras anhörigas skull, men även för att deras röst ska höras genom oss även efter att de tystnat. Kommunfullmäktiges ordförande Nils Gunnar Snygg höll ett tal till Fadime, där han vände sig direkt till den nyligen mördade unga kvinnan. Han talade om betydelsen av att få göra egna val och att vare sig kultur, tradition eller religion ska få hindra en människas val. BILD:CLAES NYBERG Medan åhörarna samlades i kyrkan visades ett spel med bilder från koncentrations- och förintelselägren. Under tiden spelade Per Frendahl mycket stämningsfullt på orgeln, där han blandade in diverse kända melodier i ett vemodigt grundtema.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons