Annons

10 000 för bevis om misshandel

Per Rasmussen i Trelleborg utfäster en belöning på 10 000 kronor till den som kan lämna bevis så att någon fälls för den misshandel som Per utsattes för i fjor sommar.
Trelleborg • Publicerad 11 mars 2002

- Jag har sparat ihop pengarna och hoppas att någon träder fram, säger han. Utredningen har lagts ner i brist på bevis, men åklagare Lars Morand säger att om det kommer fram nya bevis så kan utredningen tas upp igen. Det var i juni i fjor som två maskerade män trängde in i Per Rasmussens dåvarande lägenhet i Trelleborg, med diverse tillhyggen, bland annat baseballträn och biljardbollar i strumpor. Männen misshandlade Per svårt, så att han fick uppsöka Trelleborgs lasarett för vård. Han fick sys med sju stygn i huvudet efter flera hårda slag. - Det var ingen vanlig misshandel. De försökte slå ihjäl mig, menar Per Rasmussen. En man anhölls senare, misstänkt för anstiftan av misshandeln, men släpptes i brist på bevis vid häktningsförhandlingen. - De två männen som utförde misshandeln har inte kunnat identifieras, säger åklagare Lars Morand. Några teknisk bevis gick inte att hitta i fallet och övriga bevis räckte inte till för att kunna driva utredningen vidare. Lars Morand hyser ingen tvekan om att misshandeln gått till på det sätt som Per Rasmussen beskriver det. - Jag vill få det här ur världen, förklarar Per Rasmussen den ovanliga åtgärden att utfästa en belöning för att lösa fallet. Lars Morand har inte själv tidigare haft hand om något fall där en målsägare utlöst en belöning för att få fart på en utredning igen. - Jag vet ju att det förekommer då och då, säger han. Jag har inga synpunkter på det, utan det är upp till målsägaren om han eller hon vill göra det. Per Rasmussen hoppas nu att belöningen på 10 000 kronor ska få något vittne att träda fram med nya bevis så att någon kan fällas för misshandeln.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons