Annons
Tomelilla

Försvunnen häst hittades i brunn

En häst trillade ner i en äldre brunn i närheten av Ravlunda under söndagen. Räddningstjänsten fick använda vinsch för att få upp djuret.
Simrishamn • Publicerad 14 januari 2018
Hästen var medtagen när räddningstjänsten fick upp den ur brunnen. Den täcktes med filtar för att få upp värmen.
Hästen var medtagen när räddningstjänsten fick upp den ur brunnen. Den täcktes med filtar för att få upp värmen.Foto: Anders Grönlund

Larmet ringdes in till SOS klockan 13 på söndagen. En häst hade hittats i en brunn mellan Brösarp och Vitaby i närheten av Ravlunda.

Hästen hade varit försvunnen sedan söndagsmorgonen. Den satt fast halvvägs ner i en äldre brunn som ägaren inte kände till.

Annons

– Den hade fastnat med bakdelen, berättar Mats Nilsson, inre befäl på räddningstjänsten syd.

Räddningstjänsten använde en fyrhjulig motorcykel, vinsch och remmar för att få upp hästen. Strax efter var den medtagen och kunde inte resa sig, men efter en stund fick den tillbaka krafterna och kom upp på benen med räddningstjänstens hjälp. Den fördes sedan till ägarens stall för undersökning av veterinär.

Foto: Anders Grönlund
Foto: Anders Grönlund
Foto: Anders Grönlund
Foto: Anders Grönlund
Efter en stund kunde hästen resa sig.
Efter en stund kunde hästen resa sig.Foto: Anders Grönlund
Hästen är förde till ägarens stall för undersökning av veterinär.
Hästen är förde till ägarens stall för undersökning av veterinär.Foto: Anders Grönlund
Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons