Annons
Nyheter

Ytterligare en spelare klar för TFF

Michael Johnsson, 23-årig mittfältare från Kvarnby, det är TFF senaste nyförvärv.
Nyheter • Publicerad 11 december 2012

TFF har gjort klart med ytterligare en spelare. 23-årige mittfältaren Michael Johnsson från Kvarnby har skrivit på för klubben.

Ännu en pusselbit i TFF:s lagbygge till 2013 har lagts. Kvarnbys mittfältare Michael Johnsson har skrivit på ett kontrakt som gäller ett plus ett år. Andra klubbar har också visat intresse för Michael Johnsson, bland annat klubbar i division ett, men Johnsson valde TFF.

Annons

– Det har varit professionellt skött allting i TFF, det märks att det varit en elitklubb, och en klubb som vill tillbaka uppåt igen, säger Michael Johnsson om sitt val.

Imponerade på prov

Johnsson började sin fotbollskarriär i Bara Gif. Via BK Vången kom han till Kvarnby som 16-åring. Efter ett år i juniorlaget började han spela i A-laget som 17-åring.

– Jag kände att jag ville ha en ny utmaning nu, något nytt. Detta var min tredje säsong i division två, för min egen utveckling tycker jag att det var bäst att gå till en klubb högre upp, säger Johnsson som fick reda på TFF:s intresse när det var några omgångar kvar av superettan.

Michael Johnsson var en av dem som imponerade allra mest när TFF hade 17 spelare på provträning för ett par veckor sedan.

– Jag fick ett bra intryck av Anders och det gick hyfsat bra på ett par träningar, säger Johnsson som till vardags arbetar på Försäkringskassan.

– Micke var en av dem som jag verkligen var intresserad av och han visade bra kvalitéer då. Han har spelat A-lagsfotboll sedan han var 17 år och det är dags för honom att gå vidare i karriären, säger Anders Grimberg som känt till Johnssons kvalitéer ett par år.

– Han har bra driv i steget, har bra fysik, är en bra passningsspelare och är en bra tvåvägsspelare. Det är en sådan spelare man vill ha i sitt lag. Samtidigt har han en otroligt god personlighet och är en bra idrottsman, berömmer Grimberg sitt nyförvärv.

– Jag har gjort ganska många poäng i Kvarnby, en del mål men framförallt mycket assist. Jag är en kreativ spelare och löper mycket, men jag tycker också om att göra min gubbe, säger Johnsson när han beskriver sig själv.

Johnsson är TFF:s andra nyförvärv, efter LB07:s Anes Mravac, till nästa säsong vid sidan av de spelare som förlängt med klubben.

Annons

”Ganska nära”

Anders Grimberg och klubbdirektör Mattias Kronvall jobbar för fullt för tillfället med att sätta ihop sin trupp till kommande säsong.

– Det är möten och diskussioner hela tiden. I en del fall är vi muntligen ganska nära med en del spelare, berättar Anders Grimberg.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons