Annons
Nyheter

Wihlborg till Öster

Andreas Wihlborg lämnar TFF för superettankonkurrenten Öster.
Nyheter • Publicerad 15 december 2011
Foto: Christer Torell

Först Joakim Sjöhage till nykomlingen Varberg. I går blev det klart att Andreas Wihlborg väljer en annan TFF-konkurrent i superettan, Östers IF. Wihlborg har tecknat ett tvåårskontrakt med Växjöföreningen.

Redan för en vecka sedan meddelade Andreas Wihlborg TA-sporten, att det förmodligen kom att stå mellan IK Brage i Borlänge och så Öster.

Annons

Nu blev det alltså Östers IF, där smålänningarna ser TFF-förvärvet som en viktig länk i föreningens långsiktiga satsning. Så här uttalar sig tränaren Roar Hansen och sportchefen Peter ”Kuno” Johansson på Östers hemsida:

– En mycket bra spelare som är snabb och bra med bollen. Är användbar på båda kanterna och har även spelat ytterback. Trots sin ungdom är det en erfaren spelare. Vi vet att Andreas kan utvecklas vidare.

Så här uttalar sig Andreas Wihlborg själv, precis innan han sätter sig i bilen för tillbakafärden till Skåne:

– Jag är jättenöjd och jag har fått ett väldigt gott intryck av Öster som förening. Fina förutsättningar med inomhushallen som precis har fått nytt konstgräs och så blir den nya arenan spelklar i sommar.

Öster verkar satsa rejält inför kommande år och det måste väl kännas extra inspirerande, eller...?

– Jo, visst och klubben har precis gjort klart med tre nya anfallare men där Freddy Borg – som jag förresten spelade med i Höllviken – lämnar efter flera år i klubben.

Ska du bara spela fotboll i Växjö?

– Nej, jag siktar in mig på att kombinera med fortsatta ekonomistudier och det var också därför som Öster passade perfekt in, där jag kan studera vid universitetet i Växjö.

Då blir det en snar flytt till Växjö?

– Vi börjar träningen den 10 januari så det är mycket att fixa.

De tre nyförvärven – förutom Wihlborg – är 22-årige Filip Thurn, från IFK Hässleholm i division tre, 20-årige Andreas Birgersson, från division två-laget Ljungby samt 21-årige Jonas Hellgren, från Västerås SK – med idrottsligt påbrå och där pappan är tidigare handbollsmålvakten Claes Hellgren.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons