Annons
Nyheter

Westerbergs son uttagen i A-laget

Max Westerberg, 17, finns med i den TFF-trupp som i dag tar sig an svenska mästarna Kalmar FF. Westerberg? Jodå. Max är son till assisterande tränaren Alf. "Det är inte alldeles okomplicerat", säger pappa Westerberg.
Nyheter • Publicerad 21 februari 2009
Alf Westerberg och sonen Max Westerberg. Arkivbild: Claes Nyberg
Alf Westerberg och sonen Max Westerberg. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

TFF har skade- och sjukdomsproblem. Dessutom tätt matchande.

Det öppnar för klubbens yngre förmågor. Max Westerberg är en av dem.

Annons

- Jag tycker bara att det är roligt att Max är med. Han är inte våldsamt aktuell för ett inhopp, säger Alf.

Max har tränat med A-laget i veckan och totalt handlar det om ett tiotal pass med seniorerna så här långt. Resan till Kalmar blir hans första med senioruppdrag.

- Det är lärorikt att bara vara med på bänken, säger Alf Westerberg. Alf säger att Max inte är aktuell att på allvar ta upp konkurrensen om en plats i A-laget. Samtidigt kommer en dag allt närmare när Max får en plats i seniortruppen - eller ratas.

- Det säger sig själv att situationen med far och son inte är alldeles okomplicerad. Vi får försöka lösa det på ett förnuftigt vis. Det finns kloka människor i omgivningen och jag ser inte att det skulle gå så långt att någon av oss tvingas lämna föreningen, säger Alf Westerberg.

Att TFF som klubb skulle ha en policy om att man som förälder inte får vara tränare med en son i laget är inget som Alf Westerberg känner till. - Nej och det finns många exempel där det faktiskt fungerat.

Han nämner Linderoth (pappa Anders och sonen Tobias), Walker (pappa Patrick och sönerna Robert och Kevin), Björklund (pappa Kalle och sonen Joakim) som exempel på far- och son-förhållanden inom fotbollen.

- Max kommer alltid få leva med att han har mig som pappa. Han riskerar snarare att bli överdrivet kritiserad, även om jag försöker agera mot honom som jag agerar mot de övriga. Detta är relativt färskt och hittills har det gått bra, men jag är medveten om att det säkert kan dyka upp någon problemställning som är känslig i framtiden.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons