Nyheter

Westerberg till IFK Göteborg

TA-sporten erfar, att den förre TFF-tränaren, Alf Westerberg, i dagarna kommer att skriva på ett treårskontrakt med IFK Göteborg som ansvarig tipselittränare.
Nyheter • Publicerad 29 oktober 2012
Alf Westerberg.
Alf Westerberg.Foto: 

Tanken är att Alf Westerberg också ska vara den direkta länken mellan just tipselitgruppen och A-lagstränaren Mikael Stahre.

Alf Westerberg har stor erfarenhet av just tipselitlagsutveckling och som sådan verkade han under Tom Prahl, när denne var A-lagstränare i MFF och inför anställningen som började i december 2002, sa Alf Westerberg så här:

”Visst är det viktigt med lagets resultat och tabellplacering men det är ännu viktigare att vi fostrar talanger som kan ta steget upp i A-laget. Jag tror att med min erfarenhet som A-lagstränare i olika föreningar, vet jag vad som krävs av killarna och för att de skall kunna ta just steget upp.”

Sedan 2002 eller egentligen sedan 2007, när han slutade sitt uppdrag i MFF, har Alf Westerberg dessutom utökat erfarenheten som seniortränare och han assisterade Tom Prahl, tillbaka i TFF, under åren 2008–2011. Därefter blev han huvudtränare i TFF innan han blev sjuksriven i våras.

TA-sporten har sökt Alf Westerberg och ordförande Per-Anders Abrahamsson utan att lyckas.

Stämmer uppgifterna innebär det samtidigt att TFF blir av med den lön som Alf Westerberg uppbär enligt hans avslutande kontraktsår med klubben.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.