Nyheter

"Vi ska ta oss till superettan"

Efter förlusten mot Kristianstad har inte TFF råd att tappa så många fler poäng om laget vill gå upp.– Jag tänker bara på att vi ska ta oss till superettan, säger mittfältaren Joakim Nilsson inför söndagens match mot Torslanda.
Nyheter • Publicerad 21 september 2013
Joakim Nilsson vinner en nickduell i matchen mot Husqvarna. I morgon behöver TFF vinna för att vara kvar i kampen om att nå superettan.
Joakim Nilsson vinner en nickduell i matchen mot Husqvarna. I morgon behöver TFF vinna för att vara kvar i kampen om att nå superettan.Foto: Foto: Claes Nyberg

Förlusten mot Kristianstad har satt TFF i ett tufft läge för att nå superettan. I morgon kommer Torslanda till Vångavallen. Den och de nästkommande fem matcherna, bör nästan vinnas om det ska bli uppflyttning.

Till söndagens match får laget tillbaka sin härförare på mitten, Joakim Nilsson, som missade Kristianstadsmatchen på grund av avstängning.

– Det är mer nervöst på läktaren än på planen. Det är inte bra att tappa ledningen sista kvarten, säger Joakim Nilsson som i år varit väldigt betydelsefull för TFF.

Tidigare har han mest fått spela på kanten, nu har han varit motorn på lagets centrala mittfält. Och den bästa tiden för hans del har kanske ännu inte har kommit.

– Jag har alltid gillat hösten. Har alltid spelat bra då, konstaterar Joakim Nilsson, som är nöjd med sin säsong.

– Det har känts bra, framförallt med tanke på att jag kom in sent till truppen och hade varit skadad så länge, säger Nilsson som skrev nytt kontrakt med TFF först ett par veckor före seriestarten.

Han missade hela förra säsongen på grund av en knäskada. Därför erbjöds han först inte nytt kontrakt med TFF. Han provspelade med Landskrona Bois i januari, de var nöjda, men då blev han skadad igen. Som tur var för TFF, gjorde det att han inte erbjöds kontrakt med superettanklubben. Skadan var inte lika allvarlig denna gång och han kunde ansluta till TFF igen.

– Jag började tvivla lite på mig själv eftersom jag var borta så länge, det är skönt att kunna spela en hel säsong.

Att han trivs märks när man följer TFF. Joakim Nilsson syns och hörs mer på lagets träningar jämfört med tidigare.

– Det har väl blivit ganska naturligt att ta på sig en papparoll, de flesta andra i laget är unga. Jag har själv varit i deras sits, jag tyckte om när de äldre tog ansvar. Sedan är det inte lika många kvar här som tar mycket plats. Det är bra både för mig och laget att jag blivit lite grinigare på planen när jag blivit äldre, ler Joakim Nilsson.

Nu är TFF i ett läge där laget jagar en topptrio när sex omgångar återstår. TFF:s prestationer på plan har varit lite upp och ner under säsongen och det har gett en del onödiga poängtapp.

– Jag blir nästan bara frustrerad när jag tänker på matcher som vi borde ha vunnit. LB07 hemma till exempel, då var vi inte bra. Skövde hemma är också en match som vi borde ha vunnit. Det går man och gnager sig på ibland. Samtidigt har säkert de andra lagen haft det likadant.

– Vi är ett bättre lag nu än i början av säsongen men vi har haft för djupa dalar. Jag tycker att vi var bättre än Husqvarna i båda matcherna, samtidigt har de nog inte så låg lägstanivå som vi har haft.

Hur stor chans har ni att gå upp?

– Jag vet inte om jag vill ange någon procentsats. Vi måste fokusera på de matcher som är kvar och göra sex bra matcher. Vi kan inte titta på tabellen, vi kan bara fokusera på att ta så många poäng som möjligt.

– Vi vet att de andra lagen ska mötas så de kommer ju att tappa poäng. Vi kan hoppas att det blir nerv i slutändan. Det kommer bli tunga planer och mycket krigafotboll. Det är inget som är kört, absolut inte.

De sex motståndare TFF har kvar huserar nästan alla i den nedre delen av tabellen.

– Jag vet inte om det är någon fördel, det är nästan tvärtom. Alla lag har något att spela för, och det finns verkligen inga dåliga lag i serien.

Joakim Nilsson har kontrakt med TFF till den 30 november. Vad som händer därefter vet han inte.

Vad säger du om att spela i division ett nästa år också?

– Det är inget jag tänker på. Jag tänker bara på att vi ska ta oss till superettan.

Maria Sällberg
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.