Annons
Nyheter

"Vi har ett starkt lag utan fixstjärnor"

Alla har slagit alla i division ett södra, utom Husqvarna som har vunnit alla matcher utom en och ryckt loss i serietoppen. I eftermiddag står TFF inför en tuff uppgift på Vapenvallen, där nykomlingen inte förlorat i seriesammanhang sedan hösten 2011.
Nyheter • Publicerad 1 juni 2013

Förra säsongen skiljde det två serier mellan TFF och Husqvarna. I år skiljer det fem poäng – till Husqvarnas fördel.

Nykomlingen som vann division två östra Götaland med en poängs marginal i höstas har fortsatt att övertyga som nykomlingar i division ett. Sex segrar på sju matcher har det blivit. Och laget har inte förlorat på hemmaplan sedan hösten 2011.

Annons

Vid seger i eftermiddag är laget åtta poäng före TFF.

Kjell Jakobsson, assisterande tränare i Husqvarna FF, flyger inte i väg i höga förhoppningar.

– Det känns som att man kan vinna eller förlora mot alla lag i den här serien. Det sa vi redan på förhand, att det finns ingen klar seriefavorit. Vår målsättning är fortfarande att etablera oss i division ett, säger han.

Varför har ni gått så bra så här långt?

– Vi har ett bra lagspel, absolut, det var det vi vann tvåan på förra året. Sedan har vi fått in en hel del nya spelare, men vi tappat en hel del också.

En av dem som kommit till är Andreas Tegström, den 34-årige forwarden som leder skytteligan i division ett södra med sina sex mål, och spelade förra säsongen i Jönköpings Södra i superettan.

Tegström har bland annat spelat i norska tippeligan för Sandefjord, laget han också var med om att föra upp till högsta serien.

Innan sejouren i Norge spelade han fyra säsonger i Husqvarna, och innan han gick till Sandefjord var även TFF ute efter hans tjänster.

– Tegström betyder mycket för oss, men vi står inte och faller med honom. Vi har ett starkt lag utan fixstjärnor, så kan man sammanfatta det, säger Kjell Jacobsson.

Bland övriga nytillskott i Husqvarna kan nämnas målvakten Robin Ahlberg från Sleipner, och mittbacken Charles Simba från Jönköpings Södra.

I TFF-lägret tvingas man möblera om i laget eftersom Daniel Jovanovic åter har fått känning i sina ljumskar. Det gör att Egzon Sekiraca går in på yttermittfältet, och Jason Grannum täcker upp på högerbacken för skadade Ali Jasim.

Lisa Kron
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons