Nyheter

"Vi är ett stukat lag"

De trogna TFF-supportrar som hade hoppats på poäng mot BP fick ganska snart lägga de planerna åt sidan. Det var ett totalt överlägset Stockholmslag som kom till spel på Vångavallen. Segern med 4–0 (1–0) var odiskutabel. TFF skapade överhuvud taget ingen målchans värd namnet under matchens 90 minuter.
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2012
Foto: 
Hade ingen chans.
Hade ingen chans.Foto: 

I matchprotokollet står noterat 0–10 i avslut gällande första halvlek och 5–19 efter matchen och det ska sägas att TFF inte hade något att komma med i det offensiva spelet. Man lyckades i princip inte etablera något ordentligt anfallsspel alls och de två ynka avsluten på mål kom båda gångerna efter skott långt utifrån av Magnus Andersson.

– Vi är ett stukat lag och en stukad trupp, säger Anders Grimberg på presskonferensen efteråt och oavsett förlustsiffrorna har man förståelse för hans vidare resonemang gällande ”stuket”.

– Det låter löjligt och jag vill absolut inte skylla ifrån oss BP:s överlägsenhet men vi får ju hela tiden återbud och får därför absolut ingen kontinuitet i vårt spel. Under tisdagsmorgonen meddelade Ibrahim Koroma att han var sjuk och sedan tidigare i veckan har även Fredrik Jensen varit sjuk. I en enda av 26 matcher har TFF kunnat ställa upp med samma lag i två matcher och det är helt beklämmande.

Anders Grimberg utstrålar normalt energi och glädje men efter hand som förlusterna radas upp – det här var fjärde raka förlusten – ja, då ser man på honom att det tär även på honom.

Sett till lagdelarna i går – ja, då var det väl egentligen ingen som fungerade ens hjälpligt och man ser på varje spelare i vilken total avsaknad av självförtroende man är.

Den förre U21-landslagsmålvakten Viktor Noring är en skugga av sitt forna jag och visar numera ingen som helst pondus. Av de fyra målen såg väl ett par eller kanske till och med tre ut som om de inte var helt otagbara och tveksamheten hos TFF-målvakten avspeglar sig även i uteförsvaret. Ett uteförsvar som på grund av skador var helt ommöblerat sedan förra hemmamatchen mot Halmstad och senast mot Umeå.

På mittfältet kämpade Zoran Jovanovic förtjänstfullt så länge han fick vara med och han skadade ena vristen under slutminuterna.

– Fick en smäll på utsidan av vristen men det känns bättre än jag trodde nu efter matchen, förklarar Zoran Jovanovic väl tillbaka i omklädningsrummet.

Unge och nye Tobias Lewicki lyckades inte alls i går och det är bara att konstatera att den förre MFF:aren inte håller i superettan och det har med både tempo och styrka att göra.

Anfallsparet Andreas Grahm och Mohamed Ramadan var helt ofarligt för BP-försvaret och även om det hände betydligt mer när Thiago kom in efter pausen, så var TFF-anfallet uddlöst hela matchen igenom.

Oavsett den tafatta TFF-insatsen ska sägas, att Brommapojkarna är ett bra lag. Ett lag med snabbt och säkert passningsspel och med flera duktiga individualister. Allra bäst var tremålsskytten Nabil Bahoui men ingen föll ur ramen och laget är fullvärdigt en ny chans i allsvenskan.

– BP leker ju kurragömma med oss, avrundar Anders Grimberg.

Maria Sällberg
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.