Annons
Nyheter

Värsta scenariot för vänsterbacken

Mikael Bengtsson har gjort sin sista match för säsongen. TFF:s vänsterback lär missa början av nästa säsong också. Fredagens läkarbesök i Malmö visade att främre korsbandet i höger knä är av.
Nyheter • Publicerad 12 juli 2008

26-årige Mikael Bengtsson vred till högerknät på träningen den 26 juni. Redan då befarades att det var allvarligt. I går besannades farhågorna.

- Jag var inställd på det värsta. Även om man inte hoppades att det skulle vara korsbandet så var man beredd på det, säger Mikael Bengtsson.

Annons

På fredagseftermiddagen opererade han menisken. Om fem veckor är det återbesök. Längre fram väntar korsbandsoperation.

- Jag har inte funderat på hur lång tid det här tar. Nu får man ta det som det kommer, men målet är så klart att komma tillbaka, säger Mikael Bengtsson.

Redan på måndag räknar han med att dra igång med rehabträning på Vångavallen.

- Jag ska försöka komma igång så fort som möjligt för att få igång rörligheten och hålla igång musklerna.

Mikael Bengtsson har varit relativt fri från skador tidigare i karriären. I årets allsvenska har han spelat åtta matcher, fyra av dem från start.

- Tyvärr blir det ingen fortsättning, jag kände mig i bra form, säger han. På det civila planet ser det ljusare ut för Mikael Bengtsson. Inom kort är han färdigutbildad byggnadsingenjör.

- Jag har faktiskt ringt runt och kollat lite om jobb. Det känns bra att få bort fokusen från fotbollen lite. Branschen ser ganska bra ut för oss just nu, berättar han.

Mikael Bengtssons skada är den tredje korsbandsskadan som drabbar TFF under de senaste två säsongerna.

Målvakten Fredrik Persson drabbades i maj 2007. Två månader tidigare drabbades forwarden Fredrik Jensen.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons