Nyheter

Två självmål sänkte TFF

Elfsborg hade bara gjort ett mål på fyra bortamatcher. Boråsarna gjorde inga mål på Vångavallen heller. Det behövdes inte. Efter två självmål var TFF uträknat.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2008
Anders Svensson sätter hårt mot hårt när Rasmus Bengtsson går i närkamp med Elfsborgsmålvakten Johan Wiland. Yousef Fakhro deppar efter slutsignalen. Bilder: Tomas Nyberg
Anders Svensson sätter hårt mot hårt när Rasmus Bengtsson går i närkamp med Elfsborgsmålvakten Johan Wiland. Yousef Fakhro deppar efter slutsignalen. Bilder: Tomas NybergFoto: 

0-2 (0-2) på hemmaplan sved hos TFF:arna som inte nådde allsvensk nivå i första halvlek.

- Elfsborg vinner helt rättvist. Vi är väldigt besvikna. Väldigt många underpresterar något alldeles otroligt, sa Tom Prahl på presskonferensen. För Mattias Thylander och Yousef Fakhro handlade eftersnacket om att förklara två självmål.

För Thylander var den tolfte minuten dubbelt olycklig. Först drog han på sig en frispark i duell med Emir Bajrami. Sedan nickade han in Stefan Ishizakis frispark i eget mål.

- Bollen dyker och jag ser inte riktigt, jag får solen i ögonen när jag ska nicka undan, förklarade Thylander.

17 minuter senare kom nästa dråpslag. Yousef Fakhro var sist på bollen på Johan Karlssons högerinlägg.

- Jag har en motståndare framför mig och en bakom mig. Jag blev överraskad, hann inte tänka. Bollen tar på skenbenet och in, berättade Fakhro.

- Surt när vi ligger under med 0-1 och ska sätta press på dem. Jag är jäkligt besviken. Självmålen var kulmen på en halvlek där inte mycket gick rätt för TFF.

Elfsborgs passningsspel firades stora triumfer och boråsarna skapade enkelt flera öppna lägen.

Tränare Prahl sågade sitt lags första halvlek.

- Vi var jävligt dåliga i dag. Många visade att de inte har på en allsvensk bana att göra, sa Prahl.

TFF-tränaren talade om ett dåligt passningsspel, bristen på konstruktivitet på mittfältet och alla dueller man förlorade. I andra halvlek klev Jens Sloth tillbaka ner på mittbacksplatsen, Rasmus Bengtsson blev anfallare, Andreas Drugge blev mittfältare och Paulino ersatte Kristian Haynes på vänsterkanten.

Positionsbytena och ett rakare spel ledde till bättring.

Men då var det för sent.

Självmålen var redan gjorda.

- Har aldrig varit med om två så här klockrena självmål i samma match, sa Tom Prahl.

Mattias Thylander kunde heller inte minnas något liknande. Men det var den svaga insatsen som sved mest.

- Det är ett bra lag vi möter, men det är ingen ursäkt. Vi ska prestera mycket bättre än så här.

Varför kommer ni inte upp i nivå?

- Själv känner jag mig väldigt trött och i dag var det många som såg sega ut, sa kapten Thylander.

- Ett antal spelare såg tunga och tröga ut. Om det beror på det täta spelschemat eller om de inte är i form vet jag inte, sa Prahl. Michael Mensah hade bästa läget att spräcka nollan. Han fick ingen träff på Drugges passning en halvmeter från mållinjen.

- Jag hade en försvarare tätt i ryggen och var i obalans Därför kunde jag bara peta den på målvakten, förklarade Mehsah.

- När Mensah inte kan göra mål från en meter, då vete fan när vi ska göra mål, suckade Tom Prahl.

TFF:s fullträffar på onsdagen var bara till glädje för Boråslaget.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.