Nyheter

Tung påsksmäll för TFF

1–0-ledning och fartfyllt anfallsspel. Sedan rasade allt. TFF föll med 1–6 (1–3) i träningsmatchen mot Varbergs Bois på Köpingeplanen.
Nyheter • Publicerad 29 mars 2013
Foto: Tomas Nyberg

Två veckor före seriepremiären i division ett södra blev TFF överkört av superettanlaget Varberg.

– Man är bara så förbannad just nu. Man har svårt att förstå hur en matchbild kan förändras så, sa TFF-tränaren Anders Grimberg.

Det Grimberg syftade på var TFF:s fina inledning, där hemmalaget ägde matchen med fartfyllt anfallsspel. När Egzon Sekiraca avslutade ett vackert anfall genom att göra 1–0 efter drygt 20 minuter var det fullt logiskt.

Kort senare var Linus Olsson frispelad, men där målvakten enhandsräddade.

Istället för 2–0 kom 1–1, 1–2 och 1–3 före paus. I samtliga fall frukten av snällt försvarsspel från TFF:s sida.

I samband med scenförändringen tvingades TFF byta ut innermittfältaren Joakim Nilsson i slutet av första halvlek på grund av känningar i baklåret. Därefter hittade TFF aldrig rätt i organisationen.

Andra halvlek dominerade Varberg kraftigt. Förre TFF-spelaren Ibrahim Koroma gjorde två mål för Varberg, och förre TFF-spelaren Joakim Sjöhage ett.

Fredrik Persson hade även han känning i baksida lår vilket gjorde att Calle Wachtmeister vaktade målet för TFF.

I både Perssons och Nilssons fall ska det inte vara någon fara när det gäller medverkan i premiären den 13 april.

– Vi får försöka bortse från resultatet och belysa det som är bra. Första 30 minuterna spelar vi den typen av fotboll som vi vill spela. Då kommer vi fram i många fina kombinationer och hittar bra inläggslägen, sa Jimmi Olsson, assisterande tränare i TFF.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.