Annons
Nyheter

Tre offensiva positioner har förvandlats till fyra.

Målet är en allsvensk topplacering. 4-2-3-1 är vägen dit. En sifferkombination som Tom Prahl etablerade i TFF förra säsongen. Ett spelsystem han håller hårt i.
Nyheter • Publicerad 1 april 2009

– Vi har lagt ner för mycket jobb både i teorin och praktiken för att slänga det överbord. Vi har en process vi fortsätter med och vi kommer fortsätta med 4-2-3-1. Men vi har inte bara ett koncept, har vi bara ett kommer vi att döda folk, då dör de av uttråkning, säger TFFtränaren.

Tom Prahl sitter i omklädningsrummet och pratar spelsystem och offensiv spets. I famnen har han en blåa pärm och i papperskorgen har han precis slängt en söndrig penna från tiden i Halmstad.

Annons

– Jag gillar ju HBK men nu åker den väck, säger Prahl.

Han är på glatt humör och ser positivt på den stundande premiären. Att TFF i år har fler offensiva alternativt ser TFF.s tränare som en förbättringarna inför säsongen.

– I fjol hade vi tre offensiva positioner med Jensen, Sundin och Drugge. I år har vi fyra. Så på pappret är vi betydligt offensivare i år men spelarna har inte hunnit visa sig på styva linan.

– Men det finns en del mörka moln i horisonten, frågan är om vi är lika starka defensivt, säger Prahl och menar att stommen i försvaret försvann tillsammans med Jens Sloth.

Även avsaknaden av Jonas Bjursröm kommer att vara stor.

– Det blir en utmaning att ersätta Sloth och Bjurström. Jag hoppas att Thommie Persson, Marcus Falk–Olander,Viktor Svensson och Peter Abelsson ska blomma ut.

Årets TFF–trupp är stor. A–laget består av hela 30 spelare. Men att det skulle kunna leda till dålig stämning med så många utanför startelvan håller Tom Prahl inte med om.

– Än så länge är det verkligen inga problem, vi är kort med folk nu och min erfarenhet visar att vi behöver gott med folk framöver.

Årets säsong blir den andra för Tom Prahl i TFF sedan förra visiten 1991-1995. Det sägs att år två alltid är svårare att ro i land. Något Tom Prahl inte riktigt håller med om.

– Andra året kan också bli väldigt bra, jag har olika erfarenheter av det. Under andra året i TFF sist så gick vi upp i allsvenskan och det andra året i Halmstad tog vi guld.

Annons

Hur går det i TFF i år?

– Målsättningen är att vara ett allsvenskt fotbollslag och att bli ett topplag, det är mycket roligare att spela då. Det är upp till oss att göra ett bra arbete nu.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons